Mia ILKKO Styrelseordförande Svenskt Underhåll, ledamot EFNMS Board of Directors och senior verksamhetskonsult inom underhållsutveckling och underhållssystem

Avundsjuk på supermänniskan Underhållschefen?

Publicerad: 23 maj 2022

Har du också en supermänniska till Underhållschef hos er? En chef med extra allt. En som kan allt, som både utvecklar underhållsorganisationen och smidigt lär driften.

Inom underhållsbranschen ställer vi ofantliga krav på Underhållschefer, både på djup & bredd i kunskap & erfarenhet. EFNMS säkrar att vi håller hög kvalitet på underhållspersonal, vilket ger alla rätt förutsättningar att utveckla konkurrenskraftiga verksamheter. En EFNMS-certifierad Underhållschef är god för sin sak.

Något som får Underhållschefen att lyckas, eller egentligen alla chefer och ledare, och som alltid ger dig superkrafter tillbaka: Var lyhörd för hur du kan bidra till kontinuerlig utveckling av medarbetarna, se vilka möjligheter som finns hos personerna. Har du en blivande klurig Systemingenjör, eller nästa vassa Kravare med stark domänkunskap? Ledare har absolut ett ansvar att utveckla kompetens kring analys, data, digitalisering – för att stäva mot en datadriven underhållsverksamhet.

Alla är inte alltid sugna att hoppa på en utbildning, men människan är alltid nyfiken.

Vi lär oss hela tiden - i nya samarbeten, i nya projekt och i nya miljöer. Något som kanske först bara uppfattas i ögonvrån när vi går förbi en monter på en mässa kan vid nästa möte av samma ämne plötsligt fastna till ett intresse eller en vilja att lära mer om.

Kunskapsplattformen edig är en oerhört bra ingång och smart källa till att inhämta kunskap kring aktuella ämnen och begrepp. Nätverk, LinkedIn och andra forum kan även vara enkel källa till nyheter och utbyta erfarenheter. Man måste inte hänga i forum för att hävda sig själv och sticka ut, men att interagera ger ett snabbare utbyte och kan höja medarbetarens attraktionskraft, vilket då även ger ett ökat attraktionsvärde åt företaget.

Ju fler insikter om möjligheter framåt desto större blir människans nyfikenhet. Med rätt stöd kan vi få fler att ta steget till en lyckad vidareutbildning.

Så, en supermänniska till Underhållschef ser till att ta sig an framtiden, och låter hela underhållsverksamheten lära sig att kontinuerligt utvecklas.

Publicerad 2022-05-23  |  Skriven av Mia ILKKO